l

Luova tanssi

Tanssi on kehon luonnollista ilmaisua. Keho ymmärtää luonnostaan rytmiä, ja osaa liikkua musiikin tahdissa. Tanssitaito on luonnollista meille kaikille. Tanssiminen virtaa esiin syvältä sielustamme. Se on keino ilmaista tunteita ja kokemuksia omalla kehollaan. Sen avulla voit ilmaista omaa itseäsi kehon kielellä. Voit tanssia omaksi iloksesi, voit antaa vain kehosi liikkua, ja nauttia tanssista.

Tällä sivulla opimme kuinka vapauttaa kehon luonnollinen ilmaisu. Ihmisen keho voi varastoida elämän aikana itseensä monia estoja ja rajoituksia. Ne ilmenevät meissä jäykkyytenä, ja tekevät vapaasta tanssimisesta vaikeaa ja työlästä. Nuo esteet voidaan kuitenkin vapauttaa. Vapauta kehosi luonnolliseen tilaansa, ja tanssi omaksi iloksesi. Se on silloin sinun omaa tanssiasi, joka virtaa suoraan sinun sisältäsi.

Luova tanssi on tanssimista vapaasti, vailla mitään sääntöjä tai opeteltuja kuvioita. Se on tanssia hetkessä, tunteiden välitöntä ilmaisua sillä hetkellä kun ne syntyvät. Jokainen luova tanssi on aina uusi ja erilainen. Jokainen tanssi tulee suoraan meidän sisimmästämme. Se ilmentää meitä itseämme, ja meidän tunteitamme ja kokemuksiamme.

Tunteiden tanssi
Tanssileikki
Tanssin näyttävyys
Sisäinen tanssi
Viettelyksen tanssi
Ilmaisun tanssi

Tunteiden tanssi


Suurimpia estoja luonnolliseen tanssiin ovat tukahdutetut tunteet. Elämämme aikana me olemme estäneet kehoamme ilmaisemasta monia tunteita. Olemme tukahduttaneet kehomme liikkeet, ja tällä tavoin keränneet lihaksiimme jäykkyyksiä ja estoja. Vapauta nuo tunteet, ja vapautat kehosi kaikista estoista. Anna kehosi jälleen liikkua tunteidesi mukana, ja ilmaise ne tanssillasi.

Aloita tämä harjoitus tärinällä. Seiso paikoillasi, ja ravistele koko kehoasi. Vapisuta itseäsi kiireestä kantapäähän saakka. Tämä irrottaa jäykkyytesi, ja vapauttaa esteet ja rajoitukset. Tärise aloillasi, kunnes tunnet kehosi vapautuvan. Ala nyt tanssia. Tanssi ja ilmaise kaikki tunteet sellaisena kuin ne tulevat. Ilmaise itseäsi aidosti ja vapaasti. Tunteet ottavat kehossasi oman muotonsa, ja ilmaisevat itseään sinun kauttasi.

Tanssi surun ja tuskan tanssi. Tanssi surusi ja murheesi, ilmaise kaikki tuska ja kärsimys. Ilmaise vihasi ja raivosi tanssimalla kiivaasti kuin villipeto. Tanssi pelkosi ja avuttomuutesi. Tanssi pois kaikki hulluus sisältäsi. Ilmaise nuo tunteet kehosi liikkeillä. Tanssi esiin kaikki sinussa mikä haluaa tulla koetuksi ja ilmaistuksi. Ilmaise niitä koko kehollasi, koko olemuksellasi. Jokainen asento ja jokainen liike ilmaisee tunteita sisälläsi.

Näin löydät kehosi luonnollisen ilmaisun. Tanssin avulla voit ilmaista omia sisäisiä tunteitasi. Voit ilmaista kaikkia uusia kokemuksia, ja kokea menneisyyden muistoja uudelleen. Voit tanssia jokainen päivä, ja ilmaista kaikki sen päivän tunteet ja kokemukset. Näin löydät kehosi vapauden ja estottomuuden. Tunteet virtaavat sinussa vapaasti, ja kehosi ilmaisee ne luonnollisesti.

Takaisin

Tanssileikki

Liiallinen vakavuus on yleisin syy jäykkyyteen ja liikkumisen vaikeuteen. Pelkäämme näyttävämme naurettavilta. Vältämme silloin kaikkia liikkeitä, jotka voisivat näyttää jotenkin outoilta tai hassuilta. Yritämme liikkua kuin olisimme vakavia ja arvokkaita. Silloin me rajoitamme kehomme liikkeitä, ja tukahdutamme luonnollisen ilmaisumme. Löydä siis leikkimielesi uudelleen, ja vapaudu nauretuksi tulemisen pelosta.

Leiki tanssimalla. Anna lapsen sisälläsi tulla esiin, ja liiku vapaasti ja viattomasti. Leiki ja kokeile kaikkea uutta. Tanssi kaikkia hassuja tansseja, kokeile kaikkia tapoja pitää hauskaa tanssimalla. Tanssi intiaanien tanssia, ja hypi ympäri huonetta hoilottaen. Tanssi tiputanssia, ja esitä tanssivaa tipua. Esitä keksimiäsi naurettavia tansseja, ja hassuttele oudoilla liikkeillä ja kuvioilla. Hulluttele, ja opi nauramaan itsellesi. Tanssi voi olla myös hauskuutta ja leikkiä.  

Takaisin

Tanssin näyttävyys

Me huolehdimme usein siitä, mitä muut ajattelevat meistä. Pelkäämme, että tanssimme näyttää tökeröltä ja naurettavalta, tai jotenkin oudolta ja kummalliselta. Tämä arvostelun pelko on aina läsnä, vaikka tanssisimme aivan yksin. Silloinkin, kun tanssimme vain omaksi iloksemme, se voi yhä vaivata meitä. Silloin me alamme miettiä sitä, miltä tanssimme näyttää muille ihmisille.

Kun alamme tanssia muita varten, niin alamme ajatella miltä tanssimme näyttää, sen sijaan, että kokisimme miltä se tuntuu. Sisäinen tanssi, luonnollinen tanssi, syntyy siitä mitä me tunnemme sisällämme. Tanssimme silloin sisältä ulospäin. Näytämme ja ilmaisemme sen, mitä tunnemme itsessämme. Kun me alamme miettiä, miltä tanssimme näyttää ulospäin, niin kadotamme sisäisen tunteemme. Silloin tanssi tulee meidän ulkopuoleltamme. Siitä tulee vain esitys muille, eikä se enää ole meidän omaa tanssiamme.

Löydä sisäinen tanssisi uudelleen. Vapauta luova tanssi, vapauta aito itseilmaisu. Se, joka tulee sydämestäsi, eikä ole riippuvainen muiden ajattelusta. Vapaudu arvostelun pelosta, ja koe täydellinen ilmaisun vapaus. Tuo pelko voidaan voittaa kohtaamalla se. Tie vapauteen vie pelon läpi. Kun vapautat peloista ja rajoituksista, löydät jälleen tanssimisen ilon ja riemun.

Käytä tähän mielikuvitusta apunasi. Kuvittele ympärillesi kriittinen yleisö, joka tarkkailee sinua herkeämättä. Kuvittele, kuinka kaikki ihmiset ovat kerääntyneet ympärillesi katsomaan juuri sinua. Tunne heidän katseensa. Tanssi niin tökerösti kuin pysyt, ja tee kaikki virheet. Tanssi ihmeellisesti ja oudosti. Tanssi kaikilla niillä tavoilla, joita et haluasi muiden näkevän. Kohtaa kaikki ne tunteet, joita tuo tarkkailu sinussa herättää. Ilmaise ahdistuksesi ja pelkosi tanssin kautta. Vapaudu niistä tanssin avulla.

Anna kehosi liikkua, ja vapaudu kaikista esteistä ja rajoituksista. Tunne kuinka kehosi lähtee lentoon, ja murtaudut vapaaksi kaikista kahleista ja rajoituksista. Luova itseilmaisu, luova tanssi, on tanssin luomista vapaasti juuri tässä hetkessä. Se on tunteiden ilmaisua avoimesti ja luonnollisesti. Voit ilmaista tanssilla omaa sisimpääsi, ja sydämesi jokaista liikettä.

Takaisin

Sisäinen tanssi

Sisäinen tanssi on tulee syvältä meidän sisimmästämme. Todellinen tanssi virtaa suoraan sydämestä. Kun me tanssimme omaksi iloksemme, on merkitystä vain sillä, miltä se tuntuu meidän sisällämme. Löydä sisäinen tanssisi, oman itsesi avoin ja viaton ilmaisu. Tanssi omien sisäisten tunteidesi ja kokemustesi mukaan.

Liiku hiljaa musiikin tahtiin. Tunnustele sisäisiä tuntemuksiasi. Ota mukaan tanssiin kaikki mitä tunnet ja koet sisälläsi. Ilmaise se kaikki kehollasi. Aina, kun alat miettiä miltä tanssisi mahdollisesti näyttää, palaa tähän sisäiseen tuntemiseen. Luo yhteys kehosi ja tunteidesi välillä. Avaa sisällesi yhteys, jossa kehosi ilmaisee jokaisen sydämesi liikahduksen juuri sellaisenaan. Tämä on välitöntä ja aitoa itseilmaisua.

Takaisin

Viettelyksen tanssi

Ihmisen keho on sensuaalinen ja aistillinen. Me olemme seksuaalisia olentoja, mutta samalla se on myös asia, jonka ilmaisun me olemme oppineet tukahduttamaan kehoissamme. Voimme myös yrittää välttää muiden kiinnostusta meitä kohtaan. Tanssiessa me yritämme olla silloin näyttämättä sensuaaliselta tai viekoittelevalta. Silloin meidän liikkeemme ja ilmaisukykymme rajoittuvat ja heikkenevät.

Tästäkin esteestä voidaan vapautua. Voit löytää uudelleen kehosi luonnollisen viehätysvoiman. Opi tuntemaan kehosi sensuaalisuus. Ymmärrä oma seksuaalinen voimasi ja ilmaisu. Tanssi viettelyksen tanssia. Tanssi eroottisesti, nauttien vartalostasi. Tanssi hitaasti vietellen kehosi liikkeillä. Tunne kehon sensuaalisuus, sen aistillisuus. Tanssi vietellen, kiusoitellen, kutsuen. Löydä uudelleen vartalosi ilo ja aistillisuus.

Takaisin

Ilmaisun tanssi


Tanssilla me voimme ilmaista sisäisiä tunteita ja kokemuksia. Voimme ilmaista musiikin kauneutta. Me voimme tanssia elämisen iloa ja riemua, tai voimme tanssia suruja ja murheita. Keho voi elää tunteet tanssin kautta, ja ilmaista mielikuvia liikkumalla. Me voimme kokea ne syvemmin ja elävämämmin tanssimalla ne.

Ilmaise musiikki kehollasi. Kuuntele sen rytmiä ja sointia, tunnustele sen säveltä ja tunne sen sanat sydämessäsi. Liiku musiikin tahtiin, eläydy sen rytmiin. Anna musiikin virrata lävitsesi, ja tanssittaa kehoasi. Anna kehosi liikkua omalla tavallaan. Eläydy musiikkiin ja sen tunnelmaan. Avaudu musiikille, ja tulkitse se omalla tavallasi. Muuta musiikki liikkeeksi ja tanssiksi. Ilmaise kaikkea sitä, mitä musiikki herättää sisälläsi.

Voit ilmaista tanssillasi tunteita ja mielikuvia, joita haluat kokea syvemmin, tai joita haluat välittää muille. Muista tunnetta tai kokemusta, jonka tahdot tanssia. Palauta se mieleesi, ja ota kehollasi asento, jossa se tuntuu voimakkaimmalta. Kehollamme on oma muistinsa, se muistaa kaikki tunteet ja kokemukset. Aloita tanssisi tästä asennosta, ja ilmaise se kehossasi. Elä se uudestaan tanssin kautta. Voit ilmaista sen nyt muille ihmisille. Kaikkia kokemuksia, tunteita ja mielikuvia voidaan ilmaista ja välittää tanssin avulla.

Takaisin

English

Muita sivujani:

Meditaatio-opas
Kirjoittaminen
Visualisointi
Chakrat
Tantraopas

Copyright: Flowguide.com