l

Luova askartelu

Askartelu on helppo tie luovuuteen ja itseilmaisuun. Me kaikki osaamme leikata ja liimata. Me voimme luoda taideteoksia leikkelemällä ja yhdistelemällä eri materiaaleja mielemme mukaan. Niin me voimme ilmaista itseämme monin tavoin ilman mitään erityisiä kykyjä. Askartelussa teknistä taitoa ei tarvita, joten luovuutemme pääsee heti virtaamaan vuolaana ja vapaana.

Luova askartelu on asioiden valitsemista ja yhdistämistä. Se on luomista valinnoilla ja yhteyksillä, se on luomista asioita kokoamalla ja rakentamalla. Se on helppo keino löytää uudelleen luovuus, ja vapauttaa itseilmaisu. Askartelu herättää henkiin luovan lapsen meissä, se voi olla iloista leikkiä luovuudella ja ilmaisulla.

Kuvakokoelma

Luo kuvakokoelma omasta elämästäsi. Kerro oma elämäsi kuvien kautta. Aloita se etsimällä vanhoista lehdistä ja mainoksista kuvia. Valitse niistä kaikki ne, jotka tuntuvat sinusta hyvältä, kaikki jotka puhuttelevat sinua jollain lailla. Leikkaa nämä kuvat irti, ja kerää ne talteen. Ota suuri paperi tai pahvi, ja liimaa kuvat siihen yksi kerrallaan.

Leikkele ja yhdistele kuvia mielesi mukaan. Etsi jokaiselle niistä oma paikka. Se voi olla toisen kuvan vieressä, alapuolella tai suoraan sen päällä. Tunnet paikan ottamalla kuvia käteesi, ja miettimällä mihin se kuuluisi. Seuraa sisäisiä mielijohteitasi. Tämän harjoituksen tarkoitus on saada sinut itse kertomaan itsellesi omasta elämästäsi. Johdattele itseäsi näyttämään itsellesi elämäsi, omat toiveesi ja unelmasi.

Katsele tarkoin valmista kuvakokoelmaa. Se voi kertoa sinulle paljon sinusta itsestäsi, unelmistasi ja kiinnostuksesi kohteista. Tapa, jolla yhdistit kuvat toisiinsa kertoo sinulle elämästäsi ja luovasta voimastasi. Voit tehdä kokoelman koko elämästäsi tai vain tietyistä osista, joista haluat tietää ja ymmärtää enemmän.

Tämä tehtävä lisää itsetuntemusta ja ymmärrystä omasta elämästäsi ja unelmistasi. Kaikki ne ovat luovuudessa tärkeitä. Luomme helpoiten juuri niistä asioista joita rakastamme, ja jotka merkitsevät meille paljon. Voimme samalla kokea vapaan luovuuden, oman sisäisen tunteemme seuraamisen. Sinä itse valitsit nuo kuvat, ja loit niistä yhdistelemällä joitain aivan uutta. Tämä on myös osa luovuutta ja yksi tapa ilmaista itseämme. Se on luomista ja ilmaisemista arvoimalla ja valikoimalla.

Takaisin

Luovuustoteemi

Tee toteemi luovuudestasi. Tee patsas, joka kuvaa luovuutesi voimaa. Se kuvastaa sinun luovuutesi lähdettä, se kuvastaa sinun muusaasi, sinun inspiraatiotasi ja innoitustasi. Se, millainen on sinun luovuutesi toteemi, kertoo sinulle paljon itsestäsi. Voit silloin oivaltaa sen, mistä sinun luovuutesi saa voimansa. Voit oppia paljon siitä, millainen patsaasi on. Voit oppia ammentamaan suoraan luovuutesi lähteestä.

Kerää talostasi kaikkea mahdollista, mitä pistää silmääsi. Valitse ne asiat, jotka tuntuvat sinusta kuuluvan luovuuden toteemiisi. Valitse kaikki ne, joilla voisit kuvata luovuuden voimaa. Ota kaikki, mitä haluaa tulla mukaasi, vaikka se olisi kuinka outoa tahansa. Kasaa ne kaikki huoneen lattialle, ja ala luoda toteemiasi. Valitse yksitellen kaikki ne osat, joilla haluat kuvata luovuuttasi, ja luo toteemisi niistä kokoamalla ja yhdistelemällä. Tee oma toteemisi, ja paljasta itsellesi oman innoituksesi lähde.

Katsele toteemiasi tarkkaan. Istu alas, ja tarkastele sitä kaikessa rauhassa. Mieti, mitä se kertoo sinulle luovuudestasi. Mieti, miksi valitsit ne osat, joilla halusit ilmentää luovuuttasi, ja miten ne liittyvät toisiinsa. Pohdi, mitä tämä kokonaisuus sinulle kertoo itsestäsi ja luovuudestasi. Oivaltaminen ja ymmärtäminen auttavat sinua luovuudessa ja ilmaisussa.

Ehkä toteemisi näyttää sinusta pieneltä ja mitättömältä. Voi olla, että olet silloin kutistanut luovuutesi pieneksi ja turvalliseksi, helpommin hallittavaksi voimaksi. Silloin voi olla aika laajentaa sitä, ottaa riskejä. Lisää siihen jotain rajua ja uskaliasta. Tunne tuo muutos toteemin ilmeessä, ja koe sen vaikutus itsessäsi. Voi olla aika suurentaa kuvioita, ja avata uusia polkuja.

Jos toteemisi on näyttää sinusta oudolta ja pelottavalta, niin silloin voi olla aika tutustua siihen paremmin. Voi olla, että olet piilotellut luovuutesi voimaa itseltäsi. Toteemisi muoto voi olla jotain aivan muuta, kuin mitä olit kuvitellut. Se voi olla rohkeampaa ja uskaliaampaa, rajumpaa kuin osasit arvatakaan.  

Katsele toteemiasi, ja saa siitä innoitusta. Tämä patsas kuvaa sinun luovuutesi voimaa ja virtaa. Luo jotain uutta tuon toteemin vieressä. Ehkä huomaatkin saavasi uutta innoitusta sen läsnäolosta. Voi olla, että luovuutesi on vain odottanut puhkeamistaan kukkaan. Luovuutesi on mahtava voima, jonka voit nyt päästää valloilleen.

Toteemimme voi näyttää luovuudestamme monia asioita. Luovuuteemme kehittyessä myös meidän toteemimme kasvaa ja muuttuu. Voit pitää toteemisi työhuoneessasi, ja vilkaista sitä aina uutta innostusta saadaksesi. Kun ymmärrämme luovuutemme lähteen, me voimme saada siltä tukea, ja voimme oppia herättämään inspiraatiomme tietoisesti.

Takaisin

Luovuushirviö

Kerää talostasi taas tavaroitasi niin kuin edellisessäkin harjoituksessa. Mutta tällä kertaa tee itsellesi luovuushirviö. Kerää tavaroita, jotka ilmentävät luovuutesi vihollista. Kerää tavaroita jotka ilmentävät suurinta estettäsi ja rajoitettasi luovuudessa. Kasaa taas tavarat lattialle, ja aloita kokoaminen.

Rakenna nyt hirviö. Kokoa tavaroista vihollisesi. Näin näet edessäsi luovuutesi esteen. Tämä hirviöpatsas kertoo jotain vain sinulle. Se on sinun oma sisäinen ymmärryksesi ja tulkintasi. Sinä itse näet ja ymmärrät hirviösi kasvot. Näkemällä ja kokemalla, tekemällä sen omilla käsillämme me voimme ymmärtää ja kokea sen luonteen. Aiemmin tuo este oli piilossa sisälläsi, se oli kuin pimeässä vaaniva mörkö, joka sabotoi luovuuttasi salaa.

Tuo luovuutesi hirviö esiin päivänvaloon. Anna sille muoto ja kasvot. Paljasta sen olemus, ja ymmärrä sen luonne. Silloin se ei enää näytä niin suurelta ja kauhealta. Usein meidän hirviömme onkin pieni ja mitätön. Se on vain kasvanut suureksi väijyessään syvällä alitajunnassamme. Kun kohtaamme pelkomme kohteen, huomaamme sen usein olleen vain suuri varjo täynnä tyhjää. Oma pelkomme sai sen näyttämään suurelta ja vaaralliselta. Kun kohtaamme pelkomme, se menettää voimansa ja otteensa meihin.

Voit nyt tuhota hirviösi. Voit leikata lohikäärmeeltäsi pään irti, ja vapautua siitä kerralla. Voit myös säilyttää hirviösi. Voit asettaa sen työpöytäsi viereen. Se voi olla voitonmerkkinä siitä, kuinka kohtasit ja kesytit oman hirviösi. Se voi toimia muistutuksensa siitä, ettet enää ole sen vallassa. Siitä voi tulla nyt rohkeutesi lähde. Voit katsella sitä ja muistaa, kuinka voitit sen, ja vapautit siltä luovuutesi.

Takaisin

English

Muita sivujani:

Meditaatio-opas
Kirjoittaminen
Visualisointi
Chakrat
Tantraopas

Copyright: Flowguide.com