l

Luova laulaminen

Laulaminen on ihmiselle luonnollista. Ihminen osasi laulaa jo kauan ennen sanojen kehittämistä. Kaikki lapset osaavat laulaa kauniisti ja luonnollisesti. Heidän äänensä on vapaa, ja ilmaisee avoimesti heidän tunteita. Kuitenkin ihmisen kasvaessa aikuiseksi laulamisen helppous ja luonnollisuus katoaa.

Taito laulaa aidosti voidaan kuitenkin löytää uudelleen. Me voimme löytää jälleen äänen vapauden ja luonnollisuuden. Me voimme taas löytää kykymme ilmaista tunteita avoimesti ja vapaasti. Silloin äänemme nousee jälleen lentämään, ja me voimme iloita laulamisen ja oman äänen riemusta. Laulaminen luonnollisesti on kaunista ja vapauttavaa. Se on lahja, joka kuuluu meille kaikelle.

Se kuuluu myös sinulle. Tällä sivulla on menetelmiä, joilla voit vapauttaa äänesi luonnollisen soinnin. Ne opastavat sinua, kuinka vapautat äänesi kahleista ja rajoituksista. Kuinka voit löytää oman äänesi uudelleen. Kuinka voit ilmaista äänelläsi tunteitasi. Voit silloin taas laulaa vapaasti omaksi iloksesi.


Vapauttava huuto
Tunteiden vapautus
Hassut äänet
Äänen rentoutus
Tunteiden ilmaisu
Laulamisen ilo

Vapauttava huuto

Lapsina meidät opettiin olemaan hiljaa, ja olemaan häiritsemättä aikuisia. Me opimme jo nuorena hillitsemään ja rajoittamaan ääntämme. Tämä on tietenkin tarpeen silloin, mutta me usein varomme tiedostamatta äänen ilmausua vaikka siihen ei ole aina enää tarvetta. Muiden häiritsemisen pelko sitoo yhä ääntämme. Se rajoittaa meidän lauluamme ja ilmaisun vapautta.

Löydä uudelleen äänesi voima. Opi huutamaan koko kehollosi. Huutaminen koko olemuksella on vapauttava kokemus, joka avaa äänen ilmaisua ja voimaa. Etsi itsellesi paikka, jossa voit metelöidä rauhassa. Aloita yksinkertaisesti huutamalla täysin voimin. Huuda sanatonta huutoa koko äänesi voimalla. Anna äänesi kantautua kauas, ja kuulua kaikkialla. Vapauta kaikki sisäiset kahleet ja pidäkkeet, ja karju sydämesi pohjasta. Vapauta äänesi, ja anna sen kaikua vapaana. Murra kaikki esteet, jotka pitelevät ääntäsi.

Kun tunnet äänesi vapautuvan, voit kokeilla sen kantavuutta. Tunnustele, miltä äänesi tuntuu ja kuulostaa täydessä voimassaan. Kokeile, kuinka äänesi kantaa huutaessasi täydellä voimalla. Huuda vapaasti, anna äänen virrata esteettä, ja rentouta kehosi. Luonnollinen huutaminen on helppoa ja vaivatonta. Ponnistelu tulee rajoituksista ja taistelusta omaa ääntä vastaan.. Harjoittele rentoutusta ja äänen vapautusta, ja opi huutamaan kovaa ja kauan luonnollisesti ja vaivatta.

Takaisin

Tunteiden vapautus

Me ilmaisemme äänellä tunteitamme. Kaikki meidän tunteemme, kaikki ilot ja surut kuuluvat meidän äänessämme. Elämässä tulee kuitenkin hetkiä, jolloin yritämme rajoittaa tunteidemme ilmaisua. Me piilotamme tunteet, ja tukahdutamme luonnollisen ja avoimen ilmaisun. Silloin meidän äänemme jähmettyy. Se muuttuu monotoniseksi, ja kadottaa ilmaisukyvyn.

Voit kuitenkin avata äänesi uudelleen, ja vapautua rajoituksista. Voit löytää aidon tunteen takaisin äänen ilmaisuun. Voit saada äänesi taas soimaan tunnetta ja elämää. Voit vapauttaa äänesi kaikista esteistä ja rajoituksista. Tämän voi tehdä avartamalla ilmaisun laajuutta, ja vapauttamalla kaikki luonnolliset tunteet.

Eläimelliset äänet ovat eräs hauska tapa tehdä tämä. Ääni ja tunteet tulevat syvemmältä kuin sanat. Puhdas ja luonnollinen ääni voi ilmaista myös niitä asioita, joihin ei ole sanoja. Eläimelliset äänet tulevat syvemmältä kehostamme ja vaistoistamme. Ulvonta, murina ja vikinä ovat lähempänä meidän fyysisiä tunteitamme.

Ulvominen on eräs tapa avartaa ja laajentaa ääntä, ja ilmaista monia tunteita. Voit ulvomalla ilmaista surua ja tuskaa, kaipuuta ja yksinäisyyttä. Ulvo kohti taivasta, ja kuuluta tunteesi maailmalle. Anna tunteen kuulua äänessäsi vapaana ja luonnollisena. Ulvo tuskaa, surua ja kaipuuta. Ulvo kaikki ne asiat, joita et ole ilmaissut sanoillasi. Ilmaise ne kaikki tällä sanattomalla kielellä.

Murina on alkukantainen tapa ilmaista vihaa. Viha ja aggressio ovat usein tukahdutettuja tunteita. Murisemalla ja ärjymällä kuin peto voit ilmaista ne luonnollisesti. Murise ja karju kaikki vihasi ja suuttumuksesi. Karju ja ärise kuin peto, murise syvältä rintakehästäsi. Tämä avaa myös äänesi laajuutta ja ilmaisukykyä.

Uikuttamalla ja vikinällä voit ilmaista avuttomuuden ja pelon tunteita. Voit vikistä avuttomana ja pelokkaana kuin koiranpentu. Heikkous ja pelko ovat myös niitä tunteita, joita meidän voi olla vaikea ilmaista. Vikinä myös avaa ääntäsi korkeampien ja hienovaraisempien äänien ilmaisuun.

Takaisin

Hassut äänet

Eräs suurimpia ihmisen sosiaalisia pelkoja on, että hänelle nauretaan, ja että häntä pidetään outona. Siksi opimme jo varhain kontrolloimaan ääntämme sosiaalisissa tilanteissa. Estämme kaikki spontaanit äänet ja äännähdykset, ja yritämme kuulostaa vakavilta ja hallituilta. Tämä kontrolli ja rajoitus tukahduttaa äänemme luonnollisen ilmaisun.

Äänen luonnollisuus ja spontaanius voidaan palauttaa ennalleen. Voit löytää uudelleen äänesi ilon ja riemun. Vapauta kaikki pidäkkeet äänestäsi. Etsi itsellesi rauhallinen paikka, ja ala äännellä. Ääntele oudosti ja naurettavasti, ääntele kaikkia niitä ääniä, joita olet aina estänyt ja tukahduttanut. Tee ihmeellisiä ja hullulta kuulostavia ääniä. Tee tätä vaikka se tuntuisi kuinka vaikealta.

Leiki äänelläsi, ja tee hassuja juttuja. Puhu kimeällä sarjakuva-äänellä, ja lauleskele hassuja pieniä riimejä. Vapauta itsestäsi kaikki vakavuus, kaikki hallinta ja kontrolli. Ääntele kuin eläin, kokeile kaikkea outoa ja ihmeellistä. Opi taas nauramaan itsellesi, ja leikkimään omalla äänelläsi.  Löydä uudelleen äänen ilo ja hauskuus.

Lisää vielä tehoa kuvittelemalla ympärillesi yleisöä. Tämän yleisön edessä ääntele kaikilla niillä tavoilla, jota mieleesi ikinä juolahtaa. Kuvittele heidän nauravan sinun äänillesi. Kuvittele heidät katsomassa sinua oudoksuen ja säälivästi. Tunne sen aiheuttama häpeä, ja jatka ääntelyäsi. Uhmaa tuota tunnetta, ja kohtaa pelkosi suoraan. Murra äänesi kahleet, ja vapauta se lentoon.

Takaisin

Äänen rentoutus

Vapauta äänesi luonnollinen kulku. Rentouta kehosi niin, että äänesi pääse kulkemaan esteettä ja luonnollisesti. Luonnollinen ääni virtaa vapaana ja esteettä. Silloin laulaminen on helppoa ja vaivatonta. Opettele tuntemaan milloin äänesi on rento, ja miltä oma äänesi oikein tuntuu kehossasi. Anna äänesi soida kehossasi, ja kaikua sisälläsi. Laulaminen syntyy koko kehosta, ja sen värinästä. Laulussa sinä itse ja koko kehosi ovat soitin.

Näillä menetelmillä löydät kaikki fyysiset jäykkyydet ja jännitykset äänessäsi. Opit ääntämään niin, että kehosi ja kaikki lihakset pysyvät rentoina, ja laulamisesi on helppoa ja vaivatonta. Muista tuo vapauden ja helppouden tunne seuraavan kerran kun laulat. Voit silloin rentouttaa äänesi aina niin halutessasi.

Takaisin

Tunteiden ilmaiseminen

Laulamalla voit ilmaista tietoisesti kaikkia niitä tunteita, joita haluat. Ääni ja musiikki ovat ilmaisun kanavia. Voit valita tunteen tai mielikuvan, jonka haluat ilmaista, ja laulaa sen. Voit myös antaa tunteen tulla vapaana ja luonnollisena, ja ilmaista sen mikä se sillä hetkellä sattuu olemaan. Voit antaa tunteiden virrata vapaana ja esteettä lauluusi, tai sisällyttää niitä siihen tietoisesti.

Halutessasi ilmaista jotain tiettyä tunnelmaa, tuo se mieleesi. Palauta mieleesi tuo hetki, jolloin koit jotain sellaista, jota haluat välittää laulullasi. Se voi olla unelma tai mielikuva, tai puhdas tunne. Pidä tuo tunne mielessäsi laulaessasi. Anna sen tunteen virrata ulos sinusta, anna sen kuulua äänessäsi ja soida laulussasi. Sisällytä tuo tunne ääneesi ja sanoihisi. Anna tunteen laulaa kauttasi, anna sen värähdellä ja elää äänessäsi. Ilmaise tuo tunne muille ihmisille, ja koko maailmalle.

Takaisin

Laulamisen ilo

Anna laulusi tulla syvältä sisimmästäsi. Laulamalla voit ilmaista kaikkia tunteita ja kokemuksia, mielikuvia ja tuntemuksia. Luova laulaminen on vapaata laulua tässä hetkessä, avointa ja aitoa ilmaisua. Laulaessasi anna tunteen virrata estoitta ääneesi, ja kaikua siinä vapaasti. Laula ja iloitse sen helppoudesta ja kepeydestä.

Koe tunne, jonka laulu herättää sinussa, ja laula sitä vapaasti ja estoitta. Laula omaa lauluasi, sitä laulua joka tulee sisimmästäsi. Aina kun yrität kuulostella lauluasi, aina kun alat miettiä kuulostaako se hyvältä tai oikealta, palaa silloin aina omaan sisimpääsi. Muista sisimpäsi tunne, ja anna laulun virrata vapaasti suoraan sydämestäsi. Laula laulamisen ilosta, ilmaisun ilosta.

Laula, koska laulaminen on kaunista. Laula, koska ääni ja tunne soivat niin ihmeellisinä ihmisen äänessä. Ihmisen keho ja koko olemus ovat ihmeellinen soitin, joka soittaa kauneinta musiikkia. Löydä uudelleen laulamisen kauneus, äänesi luonnollisuus ja vapaus. Anna äänesi nousta lentoon, ja laula laulamisen ilosta.

Takaisin

English

Muita sivujani:

Meditaatio-opas
Kirjoittaminen
Visualisointi
Chakrat
Tantraopas

Copyright: Flowguide.com