l

Luova maalaus

Maalaus on luomista ja itseilmaisua värien kautta. Luova maalaus on vapaata tunteiden ja kokemusten ilmaisua. Se on luomista vapaasti suoraan sisältämme, se on oman sisimpämme ilmaisua värein ja viivoin. Se ei vaadi mitään teknisiä taitoja tai erityisiä kykyjä. Tarvitaan vain avoin mieli, ja halu luoda ja ilmaista.

Tähän harjoitukseen käytätettävät välineet saa hankittua helposti ja halvalla. Halvat vesivärit riittävät hyvin maalauksen kokeiluun. Vesivärejä on helppo ja nopea käyttää, ja niillä voimme ilmaista tunteemme vapaasti ja välittömästi. Myös sormivärit sopivat näihin harjoituksiin. Käsillä maalatessa voimme kokea luovuuden ja ilmaisun omalla ihollamme. Paperiksi taas kelpaa mikä tahansa iso valkoinen paperi tai kartonki.

Tunteiden ilmaisu

Väreillä me voimme ilmaista kaikkia tunteitamme. Niillä voi ilmaista sisäisiä kokemuksia ja mielikuvia maalaamalle ne paperille. Väreillä me voimme luoda mielen maisemia, ja kuvata maailmaa sellaisena kuin me sen näemme. Maalaamalla me voimme ilmaista kaikkea sitä, mikä on sisällämme. Värit ovat eräs kanava luomiseen ja itseilmaisuun.

On kuitenkin olemassa tunteita ja kokemuksia, joita emme halua tuoda esiin. Emme halua paljastaa niitä muille, tai edes itsellemme. Tunteet pyrkivät kuitenkin aina tulla ilmaistuksi. Ilmaisematta jääneet tunteet kertyvät sisimpäämme, ja tukahduttavat aidon ja vapaan ilmaisun. Maalatessa me voimme varoa paljastamasta niitä. Se rajoittaa luovuuttamme, sillä se sulkee yhteyden omien tunteidemme ja ilmaisumme välillä.

Löydä uudelleen tuo yhteys maalaamisen ja tunteiden, luomisen ja ilmaisun välillä. Ilmaise kaikki mitä tunnet sisälläsi. Ilmaise ne tunteet, joita haluat salata ja piilotella. Ilmaise väreillä tuskasi, pelkosi ja vihasi. Ilmaise vapaasti jokainen tunne. Läiski ja maalaa ne paperille värien avulla. Maalaa kiihkeästi ja koko sydämestäsi, tunteiden voimalla. Tuo ne kaikki esiin, ja ilmaise ne tietoisesti. Tämä on tie luovuuden ja ilmaisun vapauteen.

Aloita antamalla jokaiselle tunteelle oma taulunsa. Omista tuskallesi oma maalaus, ja nimeä se juuri sitä varten. Ilmaise tälle taululle kaikki tuskasi ja kärsimyksesi. Maalaa se tuskan värein, ja anna kärsimykselle muoto. Tee sama pelolle, ja ilmaise värein koko mustien pelkojesi kirjo, maalaa pelko ja avuttomuus. Ilmaise vihasi ja raivosi, ja kuvaa sisäisen hirviösi kasvot. Ilmaise näin jokainen tunteesi. Ilmaise kaikki, mikä pyrkii esiin sinun kauttasi.

Jokainen taulu kuorii uuden kerroksen sydämesi ympäriltä. Lähestyt yhä lähemmäs aitoa ilmaisuasi. Lähestyt sitä mitä todella haluat kuvata. Sitä mikä on sinun sydämessäsi. Kaikki nämä maalaukset ovat vain puhdistautumista. Todelliset tunteesi piilevät syvällä niiden alla. Kun lopulta löydät ne, voit vihdoin maalata kaiken sen kauneuden ja ihmeellisyyden, joka sinussa ja meissä kaikissa piilee.

Väreillä leikkiminen

Maalaaminen voi olla hauskaa puuhaa. Se voi olla luovaa leikkiä, viatonta ilmaisua väreillä. Luovuus on synnynnäinen ominaisuus. Se on aina meissä itsessämme. Leikkimällä löydät sen taas uudelleen. Leikki on tie luovuuteen. Löydät silloin luomisen ilon ja riemun uudelleen. Palaa sydämessäsi jälleen viattomaksi lapseksi, ja koe ilmaisun rajaton vapaus.

Leiki väreillä kuin lapsi. Löydä uudelleen tuo viattomuus, tuo uteliaisuus ja kokeilun halu. Läiski vain väriä paperille. Ihmettele, kuinka se muodostaa aina uusia kuvioita. Anna teosten syntyä luonnollisesti, kokeillen ja tutkien. Etsi oma tiesi omalla tavallasi. Iloitse vapaasta ja välittömästä luomisesta. Luominen on iloa ja riemua. Se on leikkiä ja uuden kokeilua.

Värit ovat lähellä meidän sydäntämme. Niillä voimme maalata sydämemme maisemia. Voimme ilmaista jokaista tunnetta värien avulla. Väreillä me voimme ilmaista kaikkea kaunista ja hyvää. Myös ilo asuu sydämessämme. Ilo ja leikki, ja uuden löytäminen on meissä kaikissa.

Luovuus meissä on kuin lapsi. Se tarvitsee vapautta ja uuden kokeilua. Kokeilemalla, tutkimalla, yrittämällä ja erehtymällä lapsi oppii elämään omalla tavallaan. Meidän oma tyylimme, oma luovuutemme puhkeaa kukkaan samalla tavalla. Voimme ilmaista myös keveitä tunteita, voimme maalata riemun ja ilon paperille. Näin sydämemme lähtee lentoon.

Luovuuden este

Luovuudellamme voi olla kenties jokin esto, jokin rajoitus, joka ehkäisee parhaatkin aikeemme. Se voi piillä syvällä alitajunnassamme, meidän ulottumattomissamme. Emme voi ratkaista ongelmaa, josta emme ole todella edes tietoisia. Se on kuitenkin sisälläsi, ja osa sinusta tiedostaa sen olemassaolon. Tuo estosi ja rajoitteesi esiin, tuo ne päivänvaloon. Se voidaan tehdä maalaamalla ja ilmaisemalla se värien avulla.

Anna taulullesi nimeksi ”luovuuteni este”, ja ala maalata. Anna paperille ilmestyä se, mitä kätesi haluavat ilmaista. Noudata sisäistä tuntemustasi, omaa intuitiotasi. Anna muodon ja värien syntyä kuin itsestään. Kun maalaus on valmis, katso sitä kauempaa. Mieti, mitä näet ja tunnet. Vain sinä itse voit nähdä siinä oman esteesi. Pelkästään jo näkemällä ja ymmärtämällä voit löytää vapauden.

Takaisin

English

Muita sivujani:

Meditaatio-opas
Kirjoittaminen
Visualisointi
Chakrat
Tantraopas

Copyright: Flowguide.com